Vackra kyrkor
Att gifta sig i S:t Anna är ett oförglömligt minne.
Här finns tre vackra kyrkor att välja mellan:

Capella Ecumenica
Det lilla kapellet på Västra Gärsholmen är en unik skapelse. Byggt av frivilliga krafter i ekumenisk anda under ledning av Hilding Bielkhammar. Kapellet har blivit ett mycket populärt utflyktsmål, inte bara för dess vackra kapell utan också för den vackra omgivningen mitt ute i skärgården. Hit går en kyrkbåt, men man kan också beställa båttur från våra lokala skeppare.

 

S:t Anna Kyrka
Lyser grann som en bondbrud, med lätt travesti på Fröding. Kyrkan restaurerades utan och innan 1996. Tornet och fasadernas varmvita färg står vackert mot de höga kastanjer och ekar som inramar kyrkan. Interiören är ljus och rofylld, kyrkans akustik är klar och stor, något som gynnar musikverksamheten. S:t Anna kyrka byggdes under 1800-talet och togs i bruk år 1821.

 

S:t Anna gamla kyrka
Det var på 1300-talet som kapellet uppfördes å det smala näset mellan Slätbacken och Gropviken. Kapellet helgades åt sjöfararnas helgon Sankta Anna, Marias mor. Den låg direkt vid vattnet och man band sina båtar i järnringar i kyrkmuren. Nu återstår endast en stenmur av långhuset sedan den västra gaveln störtat samman. I kyrkans tak fanns målningar, men av dem återstår nu endast några antydningar på väggarna. Kapellet fick sjunka så djupt i förfallet, att korna hade den som skydd i dåligt väder. Det växte buskar och träd inne i ruinen och den gamla gården låg i vanhävd. Men under 1960-talet började man restaurera kapellet och 1973 återinvigdes kyrkan.

Det finns även andra kyrkor i närheten som t.ex. Skällvik, Börrum och Stegeborg kyrka.