Att göra

att göra

I Skärgårdsbyn och Sankt Anna finns mycket att göra. Här kommer förslag på några aktiviteter
Padel

Den populära racketsporten padel finns nu i Sankt Anna. Utebanan finns invid Skärgårdsbyn Mon. Bengt Wastesson på Ängens Gård är finansiär till banan. Bokas via appen Playtomic. I denna grupp är tanken att man kan hitta spelare till en match.

Natur- och kulturstigen i Tyrislöt

En markerad vandringsslinga som startar vid Sankt Anna Skärgårdsmuseum, följ orange markering. Vandringen tar dig på grusväg och på naturstig genom ett småskaligt odlingslandskap med åkermarker, artrik och betad hagmark, strandäng och hällmarkstallskog. Längs stigen finns 12 st informationstavlor som berättar mer om de olika naturtyperna du möter samt om skärgårdens kulturhistoria.

Vandring

Herrborum vandringsled

Den här vandringsleden tar dig genom en vacker och varierad hagmark med många gamla ekar och typiska ängs- och betesmarksväxter såsom natt och dag, jungfrulin och ängsviol. Leden passerar dessutom ett förhistoriskt gravfält. Leden börjar och slutar vid parkeringen till Herrborum naturreservat. Följ orange markering.

Vandring

Vandringsleden i Uvmarö

Uvmarö hamn erbjuds avkopplande vandring i en skog med fina miljöer och utan spår av sentida skogsbruk. Vandringsleden går i relativt flack terräng och är lättgången. Leden går förbi en utsiktsplats med vackra vyer ut mot skärgårdslandskapet. Följ orange markering.

Vandring

Utegym

Vårt nya utegym står nu färdigt. Alltid öppet gratis för alla. Välkomna.

Hyra båt

Vi har små båtar 4,30 med 4 hk motorer att hyra. Ta er ut i skärgården och hitta er egna lilla ö.

Kajak

Hos våra grannar på Kajakparadiset finns kajaker för alla. Liten som stor, nybörjare som erfaren. Vi har kunskapen och kajakerna ni vill ha på ert skärgårdsäventyr i S:t Anna. Kajakuthyrning för dig som vill ha toppkvalitet både på utrustning och service. Läs mer på Kajakparadisets hemsida. Kajakparadiset.se

Tennis

Ca 7 km från Skärgårdsbyn ligger Sandens by där finns tennisbana som går att hyra under sommarhalvåret. Boka på Telefon: 076-1278 64 www.wass.stanna.se

Rib-båt

Hyr Bråvikslinjens RIB-båt. Välj dom för en unika upplevelse i skärgården. Vi hjälper er gärna att sätta ihop ett alldeles unikt paket för er. Chartra annars RIB-gummibåten för 21 personer när & hur ni själv vill.

Långfärdsskridsko

Skärgårdsbyn passar även bra att besöka under vintertid. Tänker att avsluta en dag på isen med vår bastuflotte med isvak.